top of page
Writer's pictureKoivuTV | Toimitus

Unettomuus ja mitä sille voi tehdä, lääkäri Ville Pöntynen

Miksi kofeiinia on pakko saada aamulla heti heräämisen jälkeen? Onko oma vuorokausirytmi sittenkään se itselle soveltuvin? Toimiiko kehon melatoniinintuotanto niin kuin pitäisi? Löytyisikö syy uniongelmille geeniperimästä?



Nyt meillä on tv-ohjelmassamme erittäin kiinnostava ja monia koskettava aihe käsillä. Olemmekin pyhittäneet koko jakson kyseiselle aiheelle eli unelle ja palautumiselle. 


Johanna Koivu haastattelee funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyttä yleislääkäri Ville Pöntystä. Ville Pöntynen on myös Nordic Genexin lääketieteellinen johtaja. Tv-ohjelmamme ensimmäisessä osassa kuulemme, millainen vaikutus geeniperimällä on uneen ja palautumisen haasteisiin ja kuinka unen laatua pystytään parantamaan yksilöllisen hoidon ja geenitiedon avulla.


Ville kertoo unen ja palautumisen ongelmista, jotka yhdessä aiheuttavat elämänlaatua heikentäviä oireita. Kuulemme esimerkiksi, miksi toiset ovat herkempiä kofeiinin vaikutukselle tai vuorokausirytmin häiriöille. Ville Pöntynen muistuttaa myös, miksi olisi tärkeää elää oman vuorokausirytmin mukaisesti.


Terveyden ja hyvinvoinnin geenitestien avulla on mahdollista rakentaa personoidusti unta ja palautumista tukevat elämäntavat. Katso lisää klikkaamalla kuvaa!



Tv-ohjelmamme toisessa osassa Ville Pöntynen kertoo että unen ja palautumisen haasteiden taustalla voi olla useita samanaikaisia pieniä ongelmia, jotka yhdessä aiheuttavat elämänlaatua heikentäviä oireita.


Esimerkkejä näistä ongelmista ovat suoliston mikrobiomin ongelmat, raudanpuute ja levottomat jalat. Kuulemme myös, miten endokannabinoidijärjestelmän toiminta vaikuttaa uneen ja aivotoimintaan. Ohjelmassa esitellyistä tuotteista voit lukea lisää täältä.


Katso haastattelu klikkaamalla allaolevaa videota!



Johanna Koivu haastattelee KoivuTV:ssä hyvinvoinnin huippuasiantuntijoita ja testaa kiinnostavimmat tuotteet ja uutuushoidot.


Johanna Koivu on on hyvinvointivaikuttaja, Lontoosta valmistunut ja työskennellyt näyttelijä, muusikko, esiintymiskouluttaja sekä terveys- ja hyvinvointimedia KoivuTV:n juontaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Johanna on intohimoinen terveyden tutkimusmatkailija, joka seuraa intensiivisesti viimeisimpiä trendejä ja kansainvälisiä tutkimuksia sekä testaa uusimpia terveyshoitoja ulkomaanmatkoillaan. Johannan luotsaamana KoivuTV auttaa katsojia lisäämään resilienssiä arkeensa ja kannustaa terveystekoihin:

Hyvän olon saavuttamisen ei tarvitse olla ryppyotsaista puurtamista!


Johanna Koivun olet voinut bongata tuhatpäisen festariyleisön edestä, naistenlehtien kannesta tai lontoolaiselta teatterilavalta. Johanna on työskennellyt esiintyvänä taiteilijana yli 20 vuotta. Hän tuli julkisuuteen Lauri Tähkä ja Elonkerjuun viulistina ja on työskennellyt näyttelijänä niin lontoolaisissa teattereissa kuin kotimaisissa elokuvissakin, viimeisimpänä ilmiöksi noussut Lapua 1976 -elokuva. Johanna on aiemmin juontanut MTV3 Sing Along -ohjelmaa.



Ennen KoivuTV:n perustamista hän on kirjoittanut hyvinvointiblogia Voi Hyvin -lehteen ja Kotilieteen. Johannalla on käytössään laaja holistinen terveystietämys ja hän on teatteritaiteen maisterin opintojen lisäksi opiskellut mm. mentaalivalmennusta, tanssi-liiketerapiaa ja käynyt funktionaalisen lääketieteen ja terveyden geenitestien tulkintakoulutuksia.


Johanna on toiminut esiintymisvalmentajana vuodesta 2001 lähtien. Hän on kehittänyt KARISMA Coaching® -valmennuskonseptin sekä KARISMAkoulu Masterclass: Eroon esiintymisjännityksestä -konseptin ja on Kehollisen tunneilmaisun metodi® n kehittäjä.


KoivuTV on viihteellinen terveys- ja lifestylemedia, joka perustettiin vuonna 2016. KoivuTV:n historian toinen tv-tuotantokausi alkoi 6.9.2024.


Voidaan hyvin! <3

Lue lisää ajankohtaisista uutisistamme somessa:

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page