top of page
Writer's pictureKoivuTV | Toimitus

Tukea muistiongelmiin ja aivotoimintaan

Päivitetty: 10. lokak.

Lääkäri Erkki Antila kertoo, kuinka muistiin liittyviä haasteita voi selättää ja mitä ihmisryhmiä muistiongelmat koskettavat. Luontaislääkintäkouluttaja Merja Lindströmin haastattelussa kuulemme, miten geenit, ravinto ja ravintolisät voivat olla yksilöllisen terveyden kulmakivinä.



KoivuTV:n tv-ohjelmakauden viidennessä jaksossa vieraina ovat lääkäri, filosofian tohtori, biologi Erkki Antila ja luontaislääkintäkouluttaja, Suomen Terveysjärjestön puheenjohtaja ja geenikouluttaja Merja Lindström.


Erkki Antilan haastattelussa käsittelemme muistia ja eri elämäntilanteiden tuomia haasteita liittyen muistin toimintaan. Muistiongelmien ajatellaan olevan vain ikääntyneiden vaiva, mutta on myös olemassa muita laajoja ihmisryhmiä, joita se koskettaa, kuten esimerkiksi opiskelijat ja stressaantuneet.



Mikä metylaatio on ja mikä merkitys metylaatiolla on muistin toimintaan?

Metylaatioiden toimivuus on keskeistä terveydelle kohdusta vanhuuteen, hermostoputken sulkeutumisesta, sydän-, verisuoni ja aivoterveyteen. Metylaatio on oleellinen osa epigenetiikkaa, perintötekijöiden toiminnan säätelyä, sekä hormonien ja välittäjäaineiden toimintaa, Erkki Antila kertoo.


Monet ovat saaneet tukea muistin toimintaan fosfolipidien käytöstä. Erkki Antila kertoo, miksi fosfolipidejä on haastavaa saada tarpeeksi ruuasta.


On olemassa ravintolisiä, joiden avulla voi tukea metylaatiota ja muistin toimintaa. Voit tutustua ohjelmassa esiteltyihin tuotteisiin täällä.



Aktiivimuotoiset B-vitamiinit

Tässä jaksossa käsittelemme myös B-vitamiineja ja niiden merkitystä terveyden ylläpitämisessä. Suurin osa markkinoilla olevista B-vitamiinivalmisteista on synteettistä alkuperää. Merja Lindström ja Erkki Antila kertovat, miksi kannattaa suosia luonnollisessa muodossa olevia B-vitamiineja synteettisten sijaan.



Sillä elämäntyylillä, jolla sairastuit, et voi parantua

Kuulemme Merja Lindströmin tarinan sairauksista terveyteen ja muiden auttamiseen. Merja kertoo muun muassa siitä, millaisia terveysongelmia nykypäivän ravinto- ja entsyymiköyhästä ruokavaliosta voi ilmaantua.



Valmisruuat ja pikaruuat eivät tue meidän geeniperimämme toimintaa ja tämä on monilla iso ongelma.

Jos ihminen sairastuu kroonisesti, on tärkeää tehdä radikaaleja muutoksia elämäntapoihin. Mitä enemmän koetaan stressiä tai syödään huonosti ravintoköyhää ruokaa, sitä tärkeämpää on, että käytössä olevat vitamiinit ovat luonnollisessa muodossa.


Merja Lindströmiin ja Merjan tarjoamiin koulutuksiin sekä geenitesteihin voit tutustua lisää Luontaisnetin sivuilta.


Katso Merja Lindsrömin haastattelu kokonaisuudessaan alta.



Mukava kun hyppäsit KoivuTV:n tv-kauden viidennen jakson kyytiin!


Johanna Koivu haastattelee KoivuTV:ssä hyvinvoinnin huippuasiantuntijoita ja testaa kiinnostavimmat tuotteet ja uutuushoidot.


Johanna Koivu on on hyvinvointivaikuttaja, Lontoosta valmistunut ja työskennellyt näyttelijä, muusikko, esiintymiskouluttaja sekä terveys- ja hyvinvointimedia KoivuTV:n juontaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Johanna on intohimoinen terveyden tutkimusmatkailija, joka seuraa intensiivisesti viimeisimpiä trendejä ja kansainvälisiä tutkimuksia sekä testaa uusimpia terveyshoitoja ulkomaanmatkoillaan. Johannan luotsaamana KoivuTV auttaa katsojia lisäämään resilienssiä arkeensa ja kannustaa terveystekoihin:

Hyvän olon saavuttamisen ei tarvitse olla ryppyotsaista puurtamista!

Johanna Koivun olet voinut bongata tuhatpäisen festariyleisön edestä, naistenlehtien kannesta tai lontoolaiselta teatterilavalta. Johanna on työskennellyt esiintyvänä taiteilijana yli 20 vuotta. Hän tuli julkisuuteen Lauri Tähkä ja Elonkerjuun viulistina ja on työskennellyt näyttelijänä niin lontoolaisissa teattereissa kuin kotimaisissa elokuvissakin, viimeisimpänä ilmiöksi noussut Lapua 1976 -elokuva. Johanna on aiemmin juontanut MTV3 Sing Along -ohjelmaa.


Ennen KoivuTV:n perustamista hän on kirjoittanut hyvinvointiblogia Voi Hyvin -lehteen ja Kotilieteen. Johannalla on käytössään laaja holistinen terveystietämys ja hän on teatteritaiteen maisterin opintojen lisäksi opiskellut mm. mentaalivalmennusta, tanssi-liiketerapiaa ja käynyt funktionaalisen lääketieteen ja terveyden geenitestien tulkintakoulutuksia.


Johanna on toiminut esiintymisvalmentajana vuodesta 2001 lähtien. Hän on kehittänyt KARISMA Coaching® -valmennuskonseptin sekä KARISMAkoulu Masterclass: Eroon esiintymisjännityksestä -konseptin ja on Kehollisen tunneilmaisun metodi® n kehittäjä.


KoivuTV on viihteellinen terveys- ja lifestylemedia, joka perustettiin vuonna 2016. KoivuTV:n historian toinen tv-tuotantokausi alkoi 6.9.2024.


Voidaan hyvin! <3

Lue lisää ajankohtaisista uutisistamme somessa:


0 kommenttia

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page