top of page
Writer's pictureKoivuTV | Toimitus

Helpotusta ylivilkkauteen ja oppimisvaikeuksiin refleksistyöskentelyn avulla

Tiesitkö, että integroimattomat refleksijäänteet voivat aiheuttaa esimerkiksi impulsiivisuutta, levottomuutta, kehon jännitystiloja, tasapainohäiriöitä, ahdistusta ja unen häiriöitä? Aktiivisia primitiivirefleksijäänteitä on arviolta 70 prosentilla suomalaisia, joten tämä aihe saattaa koskettaa sinuakin!



Meillä on erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe käsillä, sillä tässä tv-ohjelmakauden kolmannessa jaksossa puhumme primitiiviireflekseistä. KoivuTV:n ohjelmassa haastattelussamme on Rewiren Nanna Saadi.


Nanna kertoo, miten refleksijäänteitä voidaan testata ja miten niitä hoidetaan. Johannalta löytyy ohjelmassa nähtävässä alkukartoituksessa useita refleksijäänteitä, kuten esimerkiksi moro-refleksijäänne sekä Babinskin refleksijäänne, jossa jalkapohjan ihon stimulointi aiheuttaa isovarpaan kipristymisen. Nanna laati Johannalle löydösten perusteella hoitosuunnitelman ja kotiharjoitteet. Näette koko kiinnostavan prosessin tv-insertissämme!



Klikkaa videota ja katso, miten Nanna Saadi kertoo tarkemmin siitä, miten aktiivisia refleksijäänteitä voidaan testata ja miltä hoito sekä kotiharjoitteet näyttävät. 



Kiinnostuitko aiheesta ja haluaisit lukea lisää? Rewire:n sivustolla kerrotaan:


"Primitiivirefleksit ovat aivorungosta ohjautuvia automaattisia, stereotyyppisiä ja kaavamaisia liikkeitä, jotka kehittyvät raskauden eri vaiheissa, tai viimeistään vauvan ensimmäisen elinkuukauden aikana. 



Primitiivirefleksit kypsyttävät aivoja, kasvattavat hermoverkkoja aivopuoliskojen ja aivojen eri osien välille. Myös hermoyhteydet aistien, aivojen ja lihaksiston välille kehittyvät refleksien ansiosta. Lapsen kehityksen edetessä primitiivirefleksit integroituvat, eli sammuvat pois asentorefleksien tieltä, jotka korvaavat primitiivirefleksit noin kolmen vuoden ikään mennessä.



Primitiivirefleksit eivät kuitenkaan aina integroidu kuten pitäisi, eivätkä asentorefleksit aina kehity täyteen potentiaaliinsa. Integroimattomat primitiivirefleksit, eli refleksijäänteet heikentävät aivoissa tapahtuvaa hermoverkkojen yhteyksien kehitystä, joka heikentää aivojen eri osien välistä viestinkulkua ja voi hidastaa tai osittain jopa estää aisti-informaation kulkeutumista. Esimerkiksi jos hermoverkot tunnekeskuksen ja aivojen etuotsalohkon välillä eivät toimi kunnolla, saattaa siitä aiheutua tunnesäätelyn vaikeuksia. 


Syyt refleksien integroimattomuuteen voi juontaa synnytykseen tai raskausaikaan saakka. 

Äidin raskauden aikana kokema pitkittynyt stressi, synnytykset, joissa on ollut komplikaatioita, tai keisarileikkauksella syntyminen, ovat muutamia esimerkkejä tästä. Vauva-ja taaperoaikana ilmeneviin aiheuttajiin lukeutuu mm. puutteellinen kosketuksen kautta tuleva aisti-informaation määrä, katsekontaktin vähyys ja liiallinen paikallaan olo, kuten baby sitterissä istuminen. 



Muita aiheuttajia ovat psyykkinen trauma, leikkaukset, hyvin voimakkaat päähän iskut, aivotärähdys ja tärkeiden kehityksellisten liikkeiden väliin jääminen. Esimerkiksi lapsella voi olla niin kova into päästä jo pystyyn, että konttausvaihe voi jäädä täysin välistä ja lapsi siirtyy suoraan ryömimisestä kävelemiseen. 


Refleksijäänteet voivat ilmetä erittäin moninaisin oirein, kuten kipu- tai pelkotiloina, väsymyksenä, tunnesäätelyn vaikeuksina, huonona stressinsietokykynä, levottomuutena, uupumuksena, ahdistuksena, yliherkkyyksinä, näkövaikeuksina, lukemisen- ja oppimisen vaikeuksina, aggressiivisuutena ja impulsiivisuutena, vatsavaivoina, huonona ruuansulatuksena, jatkuvana kehon jännitystilana ja toistuvina flunssakierteinä. 

Lapsilla ne näkyvät erityisesti oppimis- ja keskittymisvaikeuksina, käytöksen haasteina, motorisina ongelmina, tunnesäätelyn vaikeuksina ja yökasteluna."



Mukava kun tulit KoivuTV:n tv-kauden kolmannen jakson kyytiin!


Johanna Koivu haastattelee KoivuTV:ssä hyvinvoinnin huippuasiantuntijoita ja testaa kiinnostavimmat tuotteet ja uutuushoidot.


Johanna Koivu on on hyvinvointivaikuttaja, Lontoosta valmistunut ja työskennellyt näyttelijä, muusikko, esiintymiskouluttaja sekä terveys- ja hyvinvointimedia KoivuTV:n juontaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Johanna on intohimoinen terveyden tutkimusmatkailija, joka seuraa intensiivisesti viimeisimpiä trendejä ja kansainvälisiä tutkimuksia sekä testaa uusimpia terveyshoitoja ulkomaanmatkoillaan. Johannan luotsaamana KoivuTV auttaa katsojia lisäämään resilienssiä arkeensa ja kannustaa terveystekoihin:

Hyvän olon saavuttamisen ei tarvitse olla ryppyotsaista puurtamista!

Johanna Koivun olet voinut bongata tuhatpäisen festariyleisön edestä, naistenlehtien kannesta tai lontoolaiselta teatterilavalta. Johanna on työskennellyt esiintyvänä taiteilijana yli 20 vuotta. Hän tuli julkisuuteen Lauri Tähkä ja Elonkerjuun viulistina ja on työskennellyt näyttelijänä niin lontoolaisissa teattereissa kuin kotimaisissa elokuvissakin, viimeisimpänä ilmiöksi noussut Lapua 1976 -elokuva. Johanna on aiemmin juontanut MTV3 Sing Along -ohjelmaa.



Ennen KoivuTV:n perustamista hän on kirjoittanut hyvinvointiblogia Voi Hyvin -lehteen ja Kotilieteen. Johannalla on käytössään laaja holistinen terveystietämys ja hän on teatteritaiteen maisterin opintojen lisäksi opiskellut mm. mentaalivalmennusta, tanssi-liiketerapiaa ja käynyt funktionaalisen lääketieteen ja terveyden geenitestien tulkintakoulutuksia.


KoivuTV on viihteellinen terveys- ja lifestylemedia, joka perustettiin vuonna 2016. KoivuTV:n historian toinen tv-tuotantokausi alkoi 6.9.2024.


Voidaan hyvin! <3

Lue lisää ajankohtaisista uutisistamme somessa:


0 kommenttia

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page